Gældssanering & indkomstskatter – hvad du behøver at vide

By | marts 28, 2019

Gældssanering er blevet en populær tilgang til at løse problemet gæld uden at indgive konkursbegæring. Med denne tilgang, kreditorerne er enige om at acceptere en del af hvad du skylder (normalt omkring 50% eller mindre) at nøjes med kontoen, og den resterende saldo er tilgivet. Denne teknik vil helt sikkert fortsætte med at vokse i popularitet, nu hvor den nye konkursloven gør det sværere at fuldt decharge gæld i et kapitel 7 konkurs.
Som med noget, der er ingen gratis frokost, og fordringshaverne at meddele annulleret gæld IRS Form 1099 (når den annullerede balance er $600 eller større). Derfor, muligheden eksisterer, at du kan skylder skatter på tilgives del af gælden. Af denne grund er mange finansielle forfattere og gæld rådgivere stærkt kritisk over for gældssanering, til det punkt, hvor de faktisk anbefale imod det bare fordi du kan ende op på grund af skatter. Men de skattemæssige konsekvenser af at løse din gæld er stærkt over understreget, og det er virkelig bare en mindre udstede i bedste fald.
Først, selv hvis du ender på grund af afgifter på de annullerede saldi, det er fordi du har gemt en masse penge af dit oprindelige gæld. Alt hvad du har betalt bidragsberettigede, plus skatter, bliver stadig meget mindre end hvad du skylder til at begynde med. Der er stadig en netto besparelser. Så det er svært at forstå, hvorfor dette er set som et problem i første omgang!
For det andet, det store flertal af mennesker, der nøjes med deres gæld er ikke forpligtet til at betale skat af den tilgives del af saldoen. Det er på grund af reglen om “insolvens”, beskrevet i IRS offentliggørelse 908, “Konkurs skat Guide.” Lad ikke titlen narre dig. Du behøver ikke at have indgivet en formel erklæring om konkurs at drage fordel af reglen om insolvens.
Dybest set, “insolvent” betyder at du har en negativ netto værd – det vil sige, du “skylder” mere end du “ejer”. Som følge heraf de fleste debitorer ikke har en skattepligt på den annullerede gæld, simpelthen fordi de fleste debitorer er insolvente! Det kommer som regel til friværdi. Hvis du har nok egenkapital i et hjem (eller anden ejendom) at veje tungere end summen af dine forpligtelser (gæld), så du har en positiv nettoformue, og vil sandsynligvis nødt til at betale skat af tilgives gæld beløb. Men flertallet af folk i alvorlig gæld problemer har en negativ nettoformue, og derfor er insolvent. Den måde det virker er, at du kan udligne den annullerede gæld op til det beløb, som du var insolvent på den tid, du gjorde forliget.
Kom skat tid, Sørg for at få professionel rådgivning til din situation. Også, skal du læse afsnittet i IRS offentliggørelse 908 på “nedsættelse af skat attributter,”, som kræver mennesker, der bruger reglen om insolvens til at reducere deres grundlag i sådanne ting som udlejningsejendom, tab fremførsler, osv. Det meste af det sandsynligvis ikke gælder for dig, men igen, få specifikke råd før winging det.
Så er budskabet, slappe af om at betale skatter på annulleret gæld saldi. Der bør være mindst af dine bekymringer, hvis du hovedet finansielt. Lad ikke den misforståede kritik af finansielle forfattere, (der ikke har gjort deres hjemmearbejde) afholde dig fra at se ind i en af de mest populære og fleksible muligheder for at opnå gæld frihed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.